Quina superfície té el terme municipal? A quina alçada sobre el nivell del mar està? Quants habitants té? Aquestes són algunes de les dades que pots descobrir en aquest apartat.

EL MUNICIPI

Torrelles de Foix és part de la comarca de l’Alt Penedès i es troba a la part oriental de la comarca, cap a l’interior.

Situat a uns 368m sobre el nivell del mar, el nostre municipi limita al nord, amb el terme de La Llacuna i Font-Rubí, amb la comarca de l’Anoia; a l’est hi trobem el poble veí de Sant Martí Sarroca; cap al sud, el terme municipal de Torrelles, limita amb la comarca del Baix Penedès, per Montmell; finalment, a l’oest trobem el terme municipal de Pontons que ens separa de la comarca de l’Alt Camp.

S’ha de dir que bona part del naixement del riu Foix passa pel municipi com també el seu afluent, la riera de Pontons.

La superfície total del municipi és de 37km2, aproximadament, i la seva població actual és de 2.503 habitants. Els nuclis de població que hi trobem són diversos, el més gran el casc urbà del poble de Torrelles. Per altra banda, Can Coral i Plana de les Torres són les urbanitzacions més grans, i Les Espolles i La Montsarra les segueixen en volum de població. A més, tenim un conjunt de barris coneguts com: El Cusconar, Can Via, Mas Bertran, La Verna, Puigvell, Les Llambardes, Corral Nou, El Pany i Can Cruset sent, aquest últim, un nucli situat a les limitacions entre Sant Martí de Sarroca i Torrelles de Foix, de manera que queda dividit entre els dos termes municipals.

 

http://www.diba.cat/ortofotos/08288/08288.htm