Quina superfície té el terme municipal? A quina alçada sobre el nivell del mar està? Quants habitants té? Aquestes són algunes de les dades que pots descobrir en aquest apartat.

Llagostera es troba situat a l‘extrem meridional de la comarca del Gironès. El seu terme municipal, el més gran de la comarca (76 km2), limita amb els municipis de Santa Cristina d‘Aro, Caldes de Malavella, Tossa de Mar i Cassà de la Selva.

 

A l‘est, Llagostera s‘integra dins la zona boscosa del massís de les Gavarres (PEIN), mentre que al nord i al nord-oest s‘endinsa en una plana de conreus. A l‘extrem sud, gran part del terme municipal ocupa el massís de l‘Ardenya, un espai natural de gran interès ecològic i paisatgístic.

Llagostera té un bon nombre de veïnats, com ara Panedes i Sant Llorenç, amb parròquia pròpia, Bruguera, Gaià, Ganix, Cantallops, Creu de Serra, Pocafarina i Llobatera. Així mateix, Llagostera integra els nuclis urbanitzats de La Canyera, La Mata, Mont-Rei, Llagostera Residencial, Selva Brava i Font Bona.

La seva situació estratègica l‘ha convertit en terra de pas i de connexió de l‘interior amb la Costa Brava. A Llagostera s‘hi pot arribar per les carreteres C-65, de Girona a Sant Feliu de Guíxols, per la GI-674 de Caldes de Malavella o per la C-35 de Tossa i Vidreres, via que enllaça amb l‘autopista AP-7. 

Dades pràctiques

Població 2015: 8.224
Gentilici: llagosterenc / a
Altitud: 160 m
Superfície: 76 km2
Capital: Llagostera
Comarca: Gironès
Àmbit territorial: Comarques Gironines
Partit judicial: Girona
Demarcació electoral: Girona
Província: Girona
Codi postal: 17240
Patró: Sant Feliu
Alcalde (des de 2007): Fermí Santamaria (CiU)