Vols implicar-te en les qüestions del dia a dia que gestiona aquest ens? Prefereixes participar en grans projectes o esdeveniments especials? Doncs aquí trobaràs la informació i dades de contacte dels espais de participació ciutadana que existeixen.

A l'apartat de Participació Ciutadana de la pàgina web de l'Ajuntament de Vilafant trobareu tota la informació relacionada amb els processsos de participació que s'han fet al poble i els que actualment es desenvolupen.
 
Organs institucionals:
 
L'Ajuntament també ha creat dos Consells Municipals, espais estabales de participació territorial o sectorial que tenen la funció principal de debatre, informar i valorar iniciatives municipals relatives al sector que afecti al Consell, i també proposar a l'Ajuntament iniciatives pròpies:
 
  • Consell Escolar Municipal
  • Consell Assessor de Ràdio Vilafant

 

Al mateix temps, es dota de Meses i Comissions de Treball, espais de participació similars als Consells Municipals, però que no tenen un reglament propi que estableixi els seus membres o estructura. El seu funcionament pot ser més informatiu, deliberatiu o operatiu, en funció del tema que tractin:

  • Mesa de Coordinació de Seguretat de Vilafant
  • Comissió de Treball per a la millora de la Transparència Municipal i la Participació Ciutadana. 

 

Plataformes de participació:

 
L'Ajuntament de Vilafant disposa de la plataforma pública de participació ciutadana Decidim, eina imprescindible que permet proposar iniciatives, convocar consultes o votar les diferents opcions d'un procés participatiu a distànica. Així, es millora l'accessibilitat i s'agilitza la relació entre el ciutadà i l'administració. 
 
L'ens també disposa del canal Línia Verda, on a través d'aquest el ciutadà comunica les incidències que espoden produir a Vilafant i pregunta a l'Ajuntament qualsevol consulta ambiental.