Perquè no troba útil aquesta informació?
* El missatge no pot superar els 1000 caràcters
Quines conseqüències té per al medi ambient l'execució d'un projecte? I quines en són les mesures correctores? Aquí trobaràs els estudis relatius a elements mediambientals que s'hagin redactats per a aquest ens.
Estudis d'impacte ambiental i paisatgístic
D’una banda l’estudi d’impacte i Integració paisatgística (EIIP) és un document tècnic encaminat a preveure les conseqüències sobre el paisatge de l’execució d’una proposta, sigui un projecte constructiu o de planejament, i a exposar els criteris adoptats per a la seva integració paisatgística. El procés d’integració paisatgística de la proposta en el seu entorn ha de ser inherent al procés d’elaboració d e la mateixa proposta. Per tant, l’objectiu principal de l’EIIP no és establir mesures correctores sinó demostrar que els criteris i les mesures previstes són les més adequades i suficients per garantir una correcta integració de les actuacions en el paisatge.
L’EIIP ha de servir de base perquè l’administració pugui determinar la seva compatibilitat amb els requeriments que estableix la legislació vigent i avaluar la seva idoneïtat i la seva suficiència des del punt de vista d’integració paisatgística. L’EIIP té una orientació eminentment pràctica i per aquesta raó ha de presentar un caràcter concís i alhora complet.
El Decret 343/2006, de 19 de setembre, que desenvolupa la Llei 8/2005, de 8 de juny, de protecció, gestió i ordenació del paisatge de Catalunya, regula el contingut dels estudis i informes d’impacte i integració paisatgística.
D’altra banda l'avaluació d'impacte ambiental és el conjunt d'estudis i anàlisis tècnics que permeten valorar els efectes que l'execució d'un determinat projecte pot causar sobre el medi ambient. En el cas de les infraestructures, aquests efectes acostumen a afectar extenses parts d’un territori que tenia usos diferents.
L'avaluació d'impacte ambiental de projectes constitueix l'instrument més adequat per preservar els recursos naturals i defensar el medi ambient. Aquesta tècnica introdueix la variable ambiental en la presa de decisions sobre els projectes amb una incidència important en el medi ambient i s'ha manifestat com la forma més eficaç per evitar les agressions contra la natura.
A Catalunya el marc jurídic actual respecte l’avaluació d’impacte ambiental de projectes és el regulat mitjançant la Llei 21/2013, de desembre de 2013, d’avaluació ambiental.