Vols implicar-te en les qüestions del dia a dia que gestiona aquest ens? Prefereixes participar en grans projectes o esdeveniments especials? Doncs aquí trobaràs la informació i dades de contacte dels espais de participació ciutadana que existeixen.

Pressupostos participatius

Descripció

Els pressupostos participatius són un exercici d’aprofundiment democràtic a través del qual la ciutadania pot decidir de manera directa una part del pressupost del capítol d’inversions del municipi.

Es tracta d’un procés participatiu que combina la democràcia deliberativa (generació d’intel·ligència col·lectiva) amb la democràcia directa (presa de decisions a través d’un procés de votació).

Això vol dir que la ciutadania pot presentar propostes concretes d’inversió per millorar el poble. Posteriorment aquestes propostes seran analitzades per l’ajuntament (anàlisi de viabilitat). Després, les propostes que resultin vàlides seran prioritzades pels veïns i veïnes. I finalment, les persones empadronades al municipi decidiran, a través d’una votació, els projectes guanyadors per tal que l’ajuntament els executi.

Enllaç https://decidim.santacristina.cat/pressupostos-participatius