Vols implicar-te en les qüestions del dia a dia que gestiona aquest ens? Prefereixes participar en grans projectes o esdeveniments especials? Doncs aquí trobaràs la informació i dades de contacte dels espais de participació ciutadana que existeixen.

La teva opinió interesssa a l'Ajuntament

Descripció

L'Aplicació (YOPP) permet consultar a la població de forma anònima sobre qualsevol temàtica d'interès pel consistori des del mòbil

L'Ajuntament de Riudellots de Selva forma part d'una prova pilot del desplegament de l'APP per a dispositius mòbils YOPP. L'aplicació, disponible per a sistemes operatius Android i IOS ha estat desenvolupada per l'empresa catalana YOUROPINIONPLATOFORM SL amb seu a Barcelona.

L'APP permet a les administracions públiques consultar de manera completament anònima, ràpida i senzilla a la població sobre qualsevol temàtica proposada per els seus administradors, en aquest cas per l'Ajuntament, tot i que també permet als mateixos usuaris proposar preguntes.

El regidor de noves tecnologies, de l'Ajuntament de Riudellots de la Selva, Lluís Barnés ha destacat que 'amb aquesta APP, podrem proposar preguntes, establir debats i processos de deliberació i obrir consultes populars per conèixer l'opinió de la ciutadania'. Així mateix, Barnés ha manifestat que 'l'Ajuntament de Riudellots, segueix apostant per l'ús de les noves tecnologies per fer més accessible i millorar la relació entre l'ajuntament i els veïns'. La presentació de l'APP ha tingut lloc aquest dijous al vespre a la Sala Polivalent de Riudellots de la Selva. L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de Riudellots Montserrat Roura, el regidor de noves tecnologies, Lluís Barnés i presentat per Xevi López en representació de l'empresa desenvolupadora de l'APP.

'YOPP facilita a l'entitat informes trimestrals segmentats, amb els resultats de totes les qüestions plantejades, els resultats de les votacions i els comentaris rebuts.

Fem el toc amb l’alcaldessa

Descripció

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva, ha posat en marxa el programa de participació i proximitat ciutadana “Fem el toc amb l’alcaldessa”. Es tracta de donar l’oportunitat als veïns de Riudellots de la Selva de poder conversar de forma distesa sense necessitat de formulismes, amb l’alcaldessa un cop al mes en un bar cafeteria del municipi. Amb aquesta actuació es pretén potenciar la proximitat de la ciutadana amb l’Ajuntament.

Per tal de participar-hi cap inscriure’s prèviament trucant al telèfon 972 47 88 99 o bé fent ús de les xarxes socials de Twitter o Facebook de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva.

Participa des del mòbil

Descripció

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva posa a disposició dels seus vilatans una aplicació mòbil, per Iphone i Android, des d'on es podran realitzar denúncies ciutadanes sobre incidències a la via pública, enllumenat, deixalles, etc., de forma ràpida i instantània. Aquest eina de participació ciutadana, permetrà que l'Ajuntament tingui coneixement ràpid d'aquestes incidències.

Si ho desitges, pots baixar l'aplicació APP des de l'Apple Store o el PlayStore, cercant l'APP "Participa Mobile".

La app està disponible per als sistemes operatius iOS d’Apple i d’Android amb possibilitats de triar l’idioma i amb geolocalització. Un cop descarregada l’aplicació de l’Apple Store o del PlayStore, l’usuari s’ha de configurar la ciutat i l’idioma i, a continuació accedeix a la pantalla de benvinguda des de la qual passa a una altra en la que apareix una rodeta per seleccionar els temes

Comissió Mixta Ajuntament de Riudellots de la Selva i APRS

Descripció

Des de finals de l’any 2012 es produeix de manera trimestral una reunió entre l'Ajuntament de Riudellots i l'Associació de Propietaris del Polígon Industrial del municipi, tot i que també es poden reunir de manera extraordinària quan calgui.

L’objectiu d’aquesta Comissió és establir un canal de comunicació bidireccional, formal i directe entre l’Ajuntament i les empreses situades al polígon industrial del municipi.

Així doncs aquesta Comissió serveix tant per detectar les necessitats de les empreses del municipi com per exposar les noves iniciatives i actuacions que es volen portar a terme des de l’Ajuntament.

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva té la tradició de realitzar reunions, consultes, jornades informatives, etc. Sobre tots aquells aspectes que previsiblement tindran un impacte important en el municipi i en els seus veïns.

 

Moltes de les iniciatives de participació ciudadana es realitzen d’una manera informal, mitjançant convocatòries directes als afectats, realitzant debats i reunions. Malgrat això, les aportacions que es deriven d’aquestes iniciatives de participació, són considerades pel consistori en la presa de decisions. 

 

Comissió Mixta Ajuntament de Riudellots de la Selva i APRS (Associació de Propietaris del Polígon Industrial de Riudellots de la Selva):

Des de finals de l’any 2012 es produeix de manera trimestral una reunió entre l'Ajuntament de Riudellots i l'Associació de Propietaris del Polígon Industrial del municipi, tot i que també es poden reunir de manera extraordinària quan calgui. L’objectiu d’aquesta Comissió és establir un canal de comunicació bidireccional, formal i directe entre l’Ajuntament i les empreses situades al polígon industrial del municipi. Així doncs aquesta Comissió serveix tant per detectar les necessitats de les empreses del municipi com per exposar les noves iniciatives i actuacions que es volen portar a terme des de l’Ajuntament.

 

Darrers processos de participació 

 

Reforma del carrer Major

 

Donada la futura actuació en el carrer Major (prevista en el PUOSC 2016), destinada a l’arranjament dels serveis tant soterrats com aeris. Així, en previsió de l’aixecament i posterior arranjament de l’actual paviment, es va proposar des de la regidoria de Promoció Econòmica la realització d’una consulta als veïns i que versés sobre els acabats finals d’aquest carrer un cop s’arrangés.

 

Aquest procés participatiu va tenir lloc entre els dies 2 i 8 de juny de 2014, es va realitzar a través de mitjans electrònics segurs (amb certificats digitals), i els seus resultats són vinculants pel consistori.

 

Participa des del mòbil

 

'Ajuntament de Riudellots de la Selva posa a disposició dels seus vilatans una aplicació mòbil, per Iphone i Android, des d'on es podran realitzar denúncies ciutadanes sobre incidències a la via pública, enllumenat, deixalles, etc., de forma ràpida i instantània. Aquest  eina de participació ciutadana, permetrà que l'Ajuntament tingui coneixement ràpid d'aquestes incidències.

 

Si ho desitges, pots baixar l'aplicació APP des de l'Apple Store o el PlayStore, cercant l'APP "Participa Mobile".

 

Participa Mobile es una app desenvolupada per l'empresa Tecnogeo (Grup Absis) que promou la participació ciutadana des de dispositius mòbils. La plataforma es presenta com un nou canal de comunicació entre l’Ajuntament i la ciutadania des dels telèfons intel·ligents (o smartphones) o les tabletes.

Aquesta eina de participació ofereix diverses funcionalitats com enviar consultes, opinions i suggeriments, notificar incidències que el ciutadà detecta a la via pública, accedir a continguts d’interès com l’agenda, actualitat municipal, informació sobre equipaments, borsa de treball, i també permet rebre notificacions push de l’Ajuntament.

 

La app està disponible per als sistemes operatius iOS d’Apple i d’Android amb possibilitats de triar l’idioma i amb geolocalització. Un cop descarregada l’aplicació de l’Apple Store o del PlayStore, l’usuari s’ha de configurar la ciutat i l’idioma i, a continuació accedeix a la pantalla de benvinguda des de la qual passa a una altra en la que apareix una rodeta per seleccionar els temes

 

Pots veure el vídeo de l'App a Vimeo.

 

Pots baixar-te el manual d'instruccions des d'aquest enllaç.

 

YOPP (APP de Participació Ciutadana)

Descarregar l’aplicació YOPP – Android i iOS

Vilatans de Riudellots de la Selva

Ajuntament de Riudellots de la Selva