Trobeu útil aquesta informació? No
Veieu algun error en aquesta pàgina?

Quina superfície té el terme municipal? A quina alçada sobre el nivell del mar està? Quants habitants té? Aquestes són algunes de les dades que pots descobrir en aquest apartat.

Situat a la comarca de l'Anoia, el terme municipal d'Òdena, de 52,16 Km2, té una població de 3.614 habitants (a 1 de gener de 2017), repartits entre el nucli principal d'Òdena, el Pla d'Òdena (on s'hi troben els barris de Sant Pere, Can Manyoses i Sant Ramon, i la resta de nuclis més petits com l'Espelt , el Raval d'Aguilera, el Bosc Gran, Can Sabater, Samuntà, les Casetes Mussons, Can soler i Can Masarnau.

La seva superfície és accidentada. Al nord i a l'oest limita amb les serres de Rubió (833 m. alt.) i de Castellfollit del Boix - ja dins la Comarca del Bages- . A l'est limita amb el poble de Castellolí amb el Puig Aguilera (623 m) al sud limita amb la plana dels termes de Vilanova del Camí, Igualada i Sta. Margarida de Montbui i a l'Oest amb la Serra de Rubió.


Al municipi hi ha una activitat agrícola de secà, cereals, oliveres, vinyes, amb un important elaborador de cava (Caves Bohigas finca Can Macià) i algunes cases de pagès que encara es fan els seus vins, misteles, ratafies, quines etc. També hi és present la ramaderia amb granges avícoles, conills, porcí, oví i cabrum.

La indústria hi és representada en els sectors tèxtil, gràfiques i alimentació, extracció i fabricació de guix.