Aquí trobaràs els perfils i trajectòries professionals dels representants polítics locals i dels titulars dels òrgans directius de l'ens i dels organismes vinculats. També hi ha les seves dades de contacte i les seves retribucions. En el cas dels alts càrrecs, també les declaracions d'activitats, patrimonials i interessos.

Àlex Garrido i Serra

Alcalde

ERC - JFM - AM

  • Càrrec electe
  • Portaveu
  • Alcalde/ssa
  • Membre d'equip de govern
  • Junta de Govern
  • Ple Municipal

Àlex Garrido i Serra, nascut a Manlleu, és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració, especialitzat en Relacions Internacionals. Ha cursat també estudis de Filologia Catalana, Traducció i Interpretació en llengües anglesa i alemanya, i també estudis de solfeig i piano al Conservatori Superior de Música de Barcelona.

És alcalde de Manlleu des del juny del 2015, després d’haver estat regidor d’Educació, Joventut, Cultura i Mitjans de Comunicació durant el mandat 2011-2015. Del 2015 al 2019 ha estat també portaveu del grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses d’Osona i ha presidit l’àmbit de Cultura, Joventut i Esports de la Federació de Municipis de Catalunya. És també el vicepresident primer del Consorci del Ter i patró de l’ESMUC i del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Compagina la seva activitat política amb la literatura, una de les seves grans passions. Com a escriptor, Àlex Garrido ha estat guardonat en diversos premis literaris (Premi Jacint Verdaguer, Premi Francesc Català de la Catalunya Nord , el Premi de Novel·la Ciutat d’Eivissa o el Premi de Porreres de Novel·la Breu) i ha publicat diferents obres de narrativa, L’illot de la Haima (Balàfia Edicions,2015), L’assistent del tramoista (Témenos Edicions, 2018) o El darrer periple d’en Yamir (Balèria edicions, 2019).

El bàsquet és l’altra seva gran passió. N’és un gran aficionat, el practica sempre que pot i intenta no perdre’s cap partit d’Eurolliga del Barça al Palau Blaugrana. Amb el bon temps, intenta escapar-se de tant en tant a la pista de bàsquet al costat del mar al passeig de Palamós, un dels seus indrets preferits.