Trobeu útil aquesta informació? No
Veieu algun error en aquesta pàgina?

T'agradaria saber més detalls sobre la història del municipi? No els busquis més, des d'aquí pots accedir a un recorregut pel passat de la localitat.

El Consell Comarcal de la Noguera és l'òrgan de govern de la comarca de la Noguera creat el 9 de març de 1988, d'acord amb la Llei 6/1987, de 4 d'abril, d'organització comarcal de Catalunya, la qual reglamenta l'organització territorial establerta a l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

És una administració pública local d'àmbit comarcal amb personalitat jurídica pròpia i plena capacitat i autonomia per al desenvolupament de les competències que li han estat atribuïdes per les lleis del Parlament de Catalunya, en matèria d’ensenyament, cultura, esports, joventut, medi ambient, ordenació territorial i urbanisme i serveis socials.

Els municipis que conformen la comarca de la Noguera són Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, la Baronia de Rialb, Bellcaire d’Urgell, Bellmunt d’Urgell, Cabanabona, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Oliola, Os de Balaguer, Penelles, Ponts, Preixens, la Sentiu de Sió, Térmens, Tiurana, Torrelameu, Vallfogona de Balaguer, Vilanova de l’Aguda i Vilanova de Meià. També compta amb les Entitats Municipals Descentralitzades de Baldomar (municipi d’Artesa de Segre), Fontllonga i Ametlla (municipi de Camarasa), Gerb (municipi d’Os de Balaguer) i Santa Maria de Meià (municipi de Vilanova de Meià).