T'agradaria saber més detalls sobre la història del municipi? No els busquis més. Des d'aquí pots accedir a un recorregut pel passat de la localitat.


Històricament el municipi podem situar-lo al final de l'edat mitjana, tot i que els primers documents històrics de la vila parlen de finals del segle XVII. En l'època de la conquesta àrab i durant la mateixa edat mitjana (s. X-XII), una part de l'actual Catalunya estava parcialment ocupada pels musulmans. Això va causar que al mig del país es formessin una sèrie de fortificacions per tal de controlar l'avanç dels musulmans cap a l'actual Europa. Aquest conjunt de fortificacions es coneixen amb el nom de Castells de frontera, i corresponen a una línia fictícia traçada a través de l'actual Catalunya central que permetia dominar visualment un ampli territori i defensar-lo d'una forma ràpida i eficaç. Alguns dels castells d'aquell moment es poden visitar en la ruta "Castells de frontera de l'edat mitjana" al llarg del territori català. De fet, la comarca de l'Anoia és una de les que més castells i petites fortaleses conserva, i permet obtenir una idea molt afí a la realitat d'aquell moment. Un dels castells més ben conservats i restaurats és el de La Pobla de Claramunt, que es troba a cinc quilòmetres del poble de Carme i que permet gaudir de l'art medieval d'una forma tranquil·la i sense necessitat de cotxe. Alguns altres castells i fortificacions d'aquests són el d'Orpí, el de Calaf, Miralles, etc.
 
Pel que fa a Carme, cal destacar que el poble també havia comptat antigament amb una petita fortalesa, ja que en el mateix poble s'han trobat alguns elements del que se suposa que hauria pogut ser la torre de defensa del poble. Tot i això i contrastant amb el cas de la Pobla, a Carme actualment no hi trobem cap fortificació, però si alguns elements que ens permeten deduir el passat medieval del poble.
 
Per altra banda, i basant-nos amb el que encara podem observar a la llum del dia, cal destacar l'església de Carme com el principal monument i atracció turística del poble. La construcció que data de principis del segle XVIII i que rep el nom de "Església de Sant Martí de Carme" presenta una nau de creu llatina i una base neoclàssica. Tot i això i segons els estudis realitzats per experts,  es creu que abans de l'actual recinte va existir-ne un altre de més antic, concretament de finals de l'edat mitjana i de base totalment romànica. Aquesta primera església es trobava a l'altra banda de la riera, concretament en l'actual "Cal Ros", espai on s'han trobat ara recentment algunes de les restes del temple, que ens permeten observar i contextualitzar millor aquell primer espai religiós. 
 
Segons apuntes la majoria de les fonts, a inicis del 1700 Carme, immers en un creixement demogràfic i econòmic important, va construir el nou temple religiós. Actualment aquesta és l'església del poble, lloc on se celebren les tradicionals festes locals i nacionals del poble, juntament amb les activitats religioses.