Aquestes són totes les persones que han estat escollides democràticament per a representar la ciutadania i el partit al qual pertanyen.

Ferran Estruch i Torrents

ÀREA D’ALCALDIA, PRESIDÈNCIA I PROJECTES ESTRATÈGICS: Comunicació i Relacions Institucionals, Projectes Estratègics

ERC

  • Càrrec electe
  • Alcalde/ssa
  • Membre d'equip de govern
  • Comissió Informativa Permanent i Especial de Comptes
  • La Junta de Govern Local
  • El Ple de la Corporació
  • L'Alcalde

Retribució anual bruta: Any 2023 0 € bruts L'alcalde va renunciar a qualsevol tipus de retribució de l’Ajuntament

Nascut a Cardona l'any 1986. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració. Va treballar com a consultor en una empresa dedicada a l’àmbit dels processos de participació ciutadana per a diferents empreses i institucions.

Després de cursar els estudis de primària i secundaria a l’escola Mare de Déu del Carme de Cardona, va estudiar el batxillerat a l’Institut Sant Ramon de Cardona. Va iniciar la seva formació universitària a la Universitat Pompeu Fabra on va obtenir el títol de llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració.

Comença la seva activitat política als 18 anys quan s’afilia a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit en el qual van militar el seu avi i el seu besavi, Joan Torrents Macià, que va ser alcalde de Cardona durant la segona república. Dins la secció local de Cardona d'ERC ha desenvolupat diverses tasques fins arribar a ocupar el càrrec de secretari d’organització, tasca que desenvolupa en l’actualitat.

L'any 2011 va encapçalar la llista d'ERC a les eleccions municipals a Cardona i va ser investit alcalde de la vila ducal, l’11 de juny de 2011, amb la convicció que “poder servir al poble que m’estimo és la millor manera de posar en valor l’esforç, el treball i la formació d’aquests darrers anys”.

L'any 2015 opta de nou a l'alcaldia de Cardona encapçalant la llista d'ERC i revalida l'alcaldia obtenint la majoria absoluta al ple del consistori amb 7 regidors. Aquest any, és elegit, també, president del Consell d'Alcaldes del Bages i president del Fòrum de Joves Electes de l'Associació Catalana de Municipis.

El 2019 opta per tercera vegada consecutiva a l'alcaldia de Cardona, revalidant de nou la majoria absoluta al ple del consistori, amb 7 regidors.

Des del passat 14 de febrer de 2021 ésDiputat d’Esquerra Republicana de Catalunya al Parlament de Catalunya, Portaveu d’ERC a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori, Vicepresident de la Comissió de la Sindicatura de Comptes i membre de la Comissió de Salut.

En l'àmbit associatiu, és membre del Grup de Teatre El Traspunt, amb el qual va participar diversos anys en les representacions d'Els Pastorets. També és soci de la Penya Blaugrana de Cardona i de l'Associació Cultural 18 de setembre.

Conjunt de dades que recull totes les persones que han estat escollides democràticament per a representar la ciutadania i el partit al qual pertanyen.

0 Registres carregats